divendres, 2 de setembre del 2016

Som Xifres i Lletres i ja tornem a ser aquí


Publiquem aquí també la presentació del curs que surt al Nova Conca de la setmana de festa major:

Som Xifres i Lletres

Si ja ens coneixeu, aquestes paraules no van dirigides a vosaltres. Són una presentació. Volem explicar la nostra feina i fer-la arribar a tothom. 

Nosaltres fem classes de reforç escolar. Tots tenim una idea feta del que deu ser això. Amb quatre pinzellades us posarem al dia del que fem exactament.

El nostre objectiu principal és la millora dels resultats acadèmics. Us explicarem amb quines eines i alguns dels perfils d’estudiants als que ajudem.

Les eines que fem servir no són cap secret. No seguim cap mètode patentat ni miraculós. Pensem que l’únic camí que funciona per aprendre és entendre i practicar. El punt de partida és portar ordre, una bona planificació i constància. Ajudem als nostres alumnes a organitzar-se i fer-se un horari de treball realista on hi hagi cabuda per la feina, les activitats extraescolars i el temps lliure. Durant tot el curs suggerim maneres eficients de portar-ho a terme.

El següent aspecte en el qual incidim és la comprensió de les matèries. Sovint ens trobem que els estudiants no entenen el que fan. Mirem de trobar diferents formes d’explicar adaptades a les capacitats de cada un.

Un cop assolida la comprensió de la matèria s’han de fixar conceptes amb la pràctica d’exercicis.  Facilitem material complementari sempre que calgui. 

Tot això i més forma part del que es coneix amb el nom de tècniques d’estudi. 

Respecte al perfil de persones que fan ús del nostre servei podem dir que és molt ampli. Hi ha alumnes amb dificultats per aprovar, per arribar al cinc. Aquests veuen millores un cop es comencen a organitzar millor i a mesura que es centren en entendre aquells aspectes que són bàsics per aprovar, és a dir, que aprenen a fer bé allò que probablement els preguntaran el dia de l’examen. Els ajudem a destriar el que és més important que facin bé.
Altres dels nostres alumnes busquen la millor nota mirant d’assolir la perfecció. Són alumnes brillants, d’alt rendiment, que van a per totes. Els proporcionem material per practicar i l’oportunitat d’avançar amb més rapidesa en la feina diària. Responem a les seves necessitats, són alumnes que es fan moltes preguntes.

Hi ha alumnes amb dificultats per l’aprenentatge. Tot i que no som terapeutes ni estem especialitzades en aquest camp el paper que fem és el mateix que en altres casos: els ajudem a assolir la comprensió de les matèries en els aspectes imprescindibles per seguir endavant.

En general el que troben aquí tots és seguretat. Poden preguntar en un entorn més tranquil que a classe, ja que com a molt es troben amb tres alumnes més al grup. Marxen amb la feina aclarida o amb pautes per saber com ho han de fer. No voldríem causar equívocs o confusions: la nostra és una feina complementària a la que es fa a l’institut i a casa. Insistim en la importància d’estar atents a classe, entregar treballs en les dates fixades i estar al dia amb els deures. Tot això, institut i escola de reforç, es completa amb hores de treball a casa. És allí on l’alumne desenvolupa la seva autonomia i on és capaç d’assolir objectius.

Per nosaltres és important que l’alumne es trobi a gust. Ens agrada treballar en un ambient agradable on hi hagi respecte i bon humor.

Aquestes són les quatre pinzellades que us podem fer per donar-nos a conèixer. Si penseu que els nostres serveis us poden ser útils no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres. Ens trobareu al carrer Pere Deguí 32 de Montblanc, també a facebook i a xifresilletres@gmail.com. El curs comença el 12 de setembre. Som-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada